Снимка: Булфото, архивПреди два дни правителството назначи бившия председател на КПКОНПИ

...
Снимка: Булфото, архивПреди два дни правителството назначи бившия председател на КПКОНПИ
Коментари Харесай

Българи във Валенсия с петиция срещу назначението на Пламен Георгиев за консул. Плашат и с протести

Снимка: Булфото, списък

Преди два дни държавното управление назначи бившия председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев за общоприет консул на България във Валенсия.

Това обаче очевидно не се приема добре от локалните, твърди Пеци Петров, който се включи в утринния блок на БТВ и изясни, че е направил петиция срещу това предопределение. По думите му, над 1300 българи към този момент са се подписали в нея.

" Консулството ни постоянно е имало доста положителни консули, като се стартира от Константин Коджабашев, Мария Стефанова, Цветелин Цолов. Нивото, което чакаме тук от консула, е доста високо. Работата на консула не е единствено да подписва документи и да върви на приеми. До преди два дни не бях чувал за този човек, само че влязох и видях, че не владее испански език. Той е с равнище А2, което е доста ниско. Но това е най-малкият проблем. Испания води битка с корупцията от ужасно доста време и за този човек излязоха в испанските медии доста неприятни неща. Той няма да върви единствено по приеми и да се затвори в консулството, той би трябвало да се среща с хора, да приказва испански и да показва лицето на България. Всички желаеме индивидът, който пристигна във Валенсия, да е на равнище. Над 1200-1300 души към този момент са подписали петицията, цифрата непрекъснато пораства. Аз пребивавам на 160 километра от Валенсия и съм тук от 20 години. Всички другари работят и няма нарушител измежду нас, че да изпращат прокурор или човек с сходен ценз и обучение тук. На нас ни би трябвало консул, който във всеки един миг може да отбрани достойнството и името на България ", сподели Петров.

Той бекатегоричен, че няма безусловно никаква обвъзрасност с нито една партия в България. " Моите действия засега са единствено с тази петиция, само че доста хора тук мислят да подхващат протестни дейности пред консулството, когато господинът пристигна тук ", приключи Петров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР